Škis odbor je na korespondenčni seji dne 9 . 1. 2017 sprejel sklep, da se spremeni točkovanje na turnirjih iz 0,5-1-2 na 1-2-3. Sprejeti so bili še nekateri drugi sklepi, ki so podrobneje predstavljeni v nadaljevanju.

Škis odbor je na korespondenčni seji dne 9. 1. 2017 sprejel naslednje sklepe glede spremeb pri točkovanju in organizaciji turnirjev:

1. Spremenjeno točkovanje:
Po odigranem krogu dobi zmagovalec 3 točke, drugouvrščeni 2 točki in zadnji 1 točko.

Pri mizi ker imata igralca po koncu kroga isti rezultat se odigra(jo) dodatna(e) igra(e) ,dokler ne pride do spremembe rezultata.Tretji igralec nima vpliva na rezultat izigravanja.Zmagovalcu se nato prizna obstoječi rezultat po koncu kroga +1, oziroma poražencu -1. Enako se zgodi ,če imajo hipotetično na koncu vsi trije igralci isti rezultat.

V primeru da število igralcev ni deljivo s 3. Se igralcu oziroma igralcema, ki počivata prizna 3 točke in 100 razlike. Igralcem, ki počivajo tudi v naslednjih krogih (praviloma zadnja igralca glede na uvrstitev) se prav tako dodelijo 3 točke in 100 razlike za vzpodbudo k nadaljnjemu igranju. Enako pravilo velja tudi v primeru fantomskega igralca (ko nekdo nenapovedano odide iz turnirja in imamo neveljavno mizo), v tem primeru igralec ki je odšel ne dobi nobene točke.

2. Podaljšanje igralnega časa za mizo kjer igra sodnik:
Sodniku, ki sodi in igra na turnirju, se mizi pri kateri igra podaljša čas,4,5 minute za vsako posredovanje, da pri mizi časovno ne bodo oškodovani.

3. Omejitev spremljanja igre za prvimi mizami:
Organizator tekmovanja poskrbi, da bodo v zadnjem krogu ali tudi že prej mize št 1, 2 in 3 izolirane ali omejene s trakom, da ostali tekmovalci, ki so že končali igro ne bodo mogli od blizu spremljati in komentirati igre. Tako igralci, ki se borijo za najvišja mesta na tekmovanju, ne bodo nervozni in bodo lahko v miru odigrali igro do konca.