TAROK ZVEZA SLOVENIJE
Matična številka: 1586432
Davčna številka: 21396876

TRR: SI56 6100 0001 3856 603, Delavska hranilnica d.d.

registrirana 18.september 2002

Sedež: Potrčeva cesta 53, 2250 PTUJ

vodilni organ: ŠKIS odbor
predsednik
: Miran Jakopič
E-mail:gstarokzveza@gmail.com

Za objave na spletni strani pišite na:objavetarzs@gmail.com

Za nove člane in prestope med klubi pišite na registracijskakomisija@gmail.com

Namesto uvoda
(nekaj malega o taroku v Sloveniji)

TAROK je družabna igra s kartami, poznana pretežno v srednji in južni Evropi, po naših podatkih pa sodi njen domicil v področje in čas Avstro-Ogrske monarhije. Če ima kdo od bralcev kake druge podatke, ga vabimo, da nam jih posreduje.

V Sloveniji se tarok igra tako rekoč v vseh pokrajinah, pred dobrimi 20 leti pa je bilo organizirano prvo večje srečanje na katerem so nastopili igralci iz Štajerske in Dolenjske. Kasneje je število igralcev in zainteresiranih organizatorjev stalno naraščalo. Pričeli so se ustanavljati klubi in društva (med prvimi DIT Šentrupert na Dolenjskem, Valat Rimske Toplice), leta 1997 pa so bila prvič v Sloveniji poenotena pravila igre, po njih pa tudi odigrano prvo uradno državno prvenstvo za posameznike.

Prvi državni prvak je postal g.Višček Stane iz Trebnjega, naslednje leto pa je sledila pobuda o ustanovitvi zveze za tarok. Ta je delovala kot zveza v ustanavljanju, v letu 2002 je končno registrirana in vpisana v register kot Tarok Zveza Slovenije, v sezoni 2003/2004 pa so uvedene nekatere novosti. Zelo pomembno je postalo registriranje klubov oziroma društev.

V TARZS lahko pristopi vsak polnoletni državljan, ki poda izjavo in osebne podatke s polnim naslovom in dovoli uporabo njegovih osebnih podatkov v okviru dejavnosti in aktivnosti TARZS.

Ob prvenstvih posameznikov predvidevajo Propozicije še posebno zanimivo pokalno prvenstvo, ki je primerno za nastop trojk, ki sicer redno igrajo tarok v domačih ali prijateljskih krogih. Bralec, v kolikor ga tarok in organizacija zanimata, lahko na naši spletni strani najde osnovne informacije, če pa želi še kaj več, pa se lahko obrne na naš elektronski naslov.

Tarok je prav gotovo zanimiv, saj se tekmovanj občasno ali stalno udeležuje že preko 1000 igralcev.